Άρθρο

Vip μεταφορά , ή Vip transfer, ή συνοδεία σημαντικών προσώπων.

Με τον όρο V.I.P. ή  V.I.Ps . (Very important  person )  Πολύ σημαντικό πρόσωπο,ή πρόσωπα.

Στις εκάστοτε μετακινήσεις ή συνοδείες.

Εννοούμε ουσιαστικά μία μεταφορά με αυξημένη επικινδυνότητα ορισμένων ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην μετακίνηση τούς.

Συνήθως όμως οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές δεν γνωρίζουν την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα μίας τέτοιας μεταφοράς, νομίζοντας κατά το πλείστων των περιπτώσεων ότι το V.i.p. transfer  ή οι μετακινήσεις των V.I.P ,απλά είναι ένα καθαρό και καλογυαλισμένο αυτοκίνητο κάποιας ακριβής μάρκας, που το χειρίζεται ένας κουστουμαρισμένος  οδηγός.

Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να σας ενημερώσω για την διαφορά μίας απλής μεταφοράς, από την μεταφορά των σημαντικών προσώπων.

Κατά πρώτον να ασχοληθούμε με το προφίλ του οδηγού Συνοδού των V.I.PS.

  • Ο οποίος θα πρέπει να είναι επαγγελματίας,  εξοπλισμένος με γνώσεις για την ασφάλεια, και την υπόληψη, του ή των ατόμων που συνοδεύει με το όχημα του.
  • Στις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει είναι οι πρώτες βοήθειες, οι πολεμικές τέχνες,  οι γνώσεις για την σωστή και ασφαλή χρήση όπλου, οι ιδιαίτερες γνώσεις για το όχημα που θα χρησιμοποιεί, η μεγάλη αντίληψη,  η πρόληψη καταστάσεων, η άδεια ι.ε.π.υ.α.
  • Και η συνεχόμενη εκπαίδευση σε αρκετά καθήκοντα και υποχρεώσεις που θα έχει. Τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς κάθε ένα ξεχωριστά, που δεν μπορούν να απαρυθμιστούν έτσι απλά.
  • Το όχημα που θα χρησιμοποιεί  θα πρέπει να είναι το ανάλογο των περιστάσεων, δηλαδή.
  • Αν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα θωρακισμένο όχημα, με την ανάλογη αυτοκινητοπομπή.
  • Η οποία θα χρειαστεί να κινηθεί σε προκαθορισμένο δρομολόγιο, έχοντας φυσικά μελετήσει και εναλλακτικές διαδρομές και όλα όσα συνεπάγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
  • Ο υπεύθυνος ασφαλείας που πρέπει να έχει μία σωστή επικοινωνία με   τούς οδηγούς τις αυτοκινητοπομπής, θα πρέπει να φροντίσει να είναι αδιάλειπτη, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο πρόβλημα στην μετακίνηση.
  • Αν πάλι δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ο επίσημος με θωρακισμένο όχημα,  τότε και πάλι δεν επαναπαύεται ο οδηγός, αλλά φροντίζει το όχημα να πληρεί όλες τις προδιαγραφές και να έχει των απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι και ο οδηγός αλλά και το όχημα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί σωστά και να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Με αυτά τα ολίγα πιστεύω να καταλαβαίνετε την σοβαρότητα μίας μόνιμης ή μη μεταφοράς σημαντικών προσώπων.

Μανώλης Γιαλιτάκης

Αφήστε μια απάντηση

elGreek