Άρθρο

Ασφάλεια της κατοικίας μας στην εποχή μετά καραντίνας.

Λόγο της πανδημίας μας υποχρέωσαν να παραμένουμε εντός της οικίας μας σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, αυτό φυσικά αποδυνάμωσε τους επίδοξους διαρρήκτες  διότι δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο σπίτι μόνο του ώστε να διαπράξουν την διάρρηξη τους.

Όλοι αυτοί λοιπόν περιμένουν πώς και πώς να φύγουμε από το σπίτι μας για να δράσουν ανενόχλητοι.

Καλό θα είναι λοιπόν εμείς να ενεργοποιούμαι τον συναγερμό του σπιτιού όταν φεύγουμε οποιαδήποτε ώρα της μέρας, επίσης να θωρακίσουμε την περιουσία μας όσο γίνεται καλύτερα.

Δεν είναι σωστό να ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram κ.α.

Οτιδήποτε κάνουμε, ειδικά όταν φεύγουμε από το σπίτι για βόλτα ή διακοπές καλό θα είναι να μην το ξέρει κανείς και να αφήνουμε σπίτι κάτι αναμμένο. Όπως φώτα ή ραδιόφωνο, έτσι ώστε να μην φαίνεται το σπίτι μόνο και απροστάτευτο.

Καλό θα είναι επίσης αν δεν έχουμε και κάποιο κατοικίδιο να πάρουμε ένα σκυλάκι το οποίο από ένστικτο και μόνο καταλαβαίνει τον κίνδυνο έστω και αν δεν έχει καμία ορατότητα.

Έτσι λοιπόν αποτρέπει πιθανή ληστεία.

Επίσης καλό θα είναι για τις κοπέλες που θα θελήσουν να κάνουν την βόλτα τους εκτός κατοικημένης περιοχής να προσέχουν ιδιαίτερα διότι όπως περίμεναν τόσους μήνες οι επίδοξοι λωποδύτες έτσι σε κάποιο απόμερο και σκοτεινό μέρος χωρίς ιδιαίτερη κίνηση θα περιμένει και ένας επίδοξος βιαστής.

Άρα προσέχουμε για να έχουμε και πρέπει να έχουμε το μυαλό μας πάντα στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

              Γιαλιτακης  Εμμανουήλ

elGreek