Άρθρο

Σεμινάριο για επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων στο Ηράκλειο Κρήτης

  • Οι Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ηρακλείου Κρήτης I-drive και η εταιρεία Sdivipgm.gr συνδιoργάνωσαν με την υποστήριξη του Επικεφαλής Εκπαιδευτή και Συντονιστή Επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών IDAFK, Μανώλη Γιαλιτάκη, την πολύτιμη συνδρομή της #Εθελοντικής_Ομάδας_ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ηρακλείου, Σεμινάριο ενημέρωσης για επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων, αλλά και για όσους άλλους οδηγούς και μη, ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν, προκειμένου να γνωρίζουν τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, θέματα πυρόσβεσης και απεγκλωβισμού από λεωφορείο που έχει εκδηλωθεί φωτιά στον κινητήρα.
  • Πολλά τα απαντημένα πλέον ερωτήματα που εξέφρασαν οι επιβάτες για την απευκταία περίπτωση του απεγκλωβισμού τους σε μια τέτοια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Σκοπός της δράσης να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε έναν ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Β.Ι.Π.Ε.Η. στην οδό Θ στο Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝΑΚΗ το Σάββατο 18/03/23 και ώρα 11:00 π.μ. Κατά την διάρκειά του είχαν την δυνατότητα όλοι οι συμμετέχοντες να εξασκηθούν στην πυρόσβεση με την χρήση πυροσβεστήρων που υπήρχαν στον χώρο με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ FIRE.Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε!

elGreek