Άρθρο

Πηγαίνοντας στο σχολείο τα παιδιά πώς πρέπει να θωρακίσουμε το σπίτι μας;

Κάθε οικογένεια που πρέπει να απομακρυνθεί από το σπίτι της για να μεταφερθούν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να προβλέψει τι θα κάνει ώστε να μην φαίνεται το σπίτι μόνο του.

Κι αυτό, διότι όταν επιστρέψουμε στο σπίτι μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων, να έχουν μπει στο σπίτι και να έχουν πάρει ό,τι προλάβουν.

Είναι αρκετοί αυτοί που φεύγοντας από το σπίτι τους το πρωί -έστω για λίγο- δεν θωρακίζουν την περιουσία τους –μέγα λάθος– σκεπτόμενοι ότι θα επιστρέψουν σε ελάχιστο χρόνο.

Κάποιος που θέλει να κάνει ζημιά θα παρατηρήσει 3 με 4 φορές ότι φεύγοντας από το σπίτι απλά “τραβάμε” την πόρτα, άρα θα είναι έτοιμος να μπει σε ένα αφύλακτο σπίτι και να το αδειάσει.

Καλό θα είναι λοιπόν να προσέχουμε κάθε μας κίνηση από και προς το σπίτι μας, για παράδειγμα φεύγοντας να τεθεί σε λειτουργία σωστά ο συναγερμός, να αφήσουμε τον σκύλο χωρίς αλυσίδα στην αυλή του σπιτιού ή μέσα, και να μην φαίνεται το σπίτι μόνο του, να έχουμε κάποιο φως αναμμένο και τηλεόραση ή ραδιόφωνο να παίζει.

Κατά την επιστροφή μας στο χώρο θα πρέπει από μακριά να ελέγχουμε και αν δούμε κάτι περίεργο να ενημερώσουμε τις αρχές και να μην “το παίξουμε” superman. 

Άρα, είτε για λίγο είτε για πολύ εγκαταλείψουμε το σπίτι μας, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε “δώσει δικαιώματα” σε επίδοξους διαρρήκτες.

Προσέχουμε … για να έχουμε!

Μανώλης Γιαλιτάκης

Αφήστε μια απάντηση

elGreek