Άρθρο

“Ιρλανδική” διάβαση: Τι είναι και πώς πρέπει να την αντιμετωπίσει ο οδηγός;

Η Ιρλανδική διάβαση, η διέλευση της οποίας είναι αρκετά επικίνδυνη σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, θα πρέπει να αποφεύγεται από οχήματα αλλά και από πεζούς.

Για να διασχίσει ένας οδηγός με το όχημά του μια Ιρλανδική διάβαση θα πρέπει να είναι αρκετά εκπαιδευμένος, έτσι ώστε να μπορεί να διακρίνει το ύψος του νερού, να ξέρει επίσης τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, καθώς και το ύψος του οχήματος από το έδαφος και το βάρος του.

Συνήθως υπάρχει σήμανση πριν τις ιρλανδικές διαβάσεις που μας προειδοποιεί ότι προσεγγίζουμε σε αυτές, διότι -εάν δεν υπάρχει- είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσει ειδικά ένας άπειρος οδηγός, με αρνητικές επιπτώσεις κατά το πλείστον των περιπτώσεων.

Είναι πολύ εύκολο ένα όχημα εάν βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση να χάσει ο οδηγός τον έλεγχο και να παρασυρθεί από το νερό που διασχίζει τη διάβαση με μεγάλη ορμή.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ακατόρθωτο  να μπορέσει το όχημα να βγει από τη ροή του ποταμού που θα το έχει παρασύρει, όπως και αρκετά δύσκολο να καταφέρει ο άνθρωπος να βγει από το όχημα χωρίς να παρασυρθεί .

Ακόμα και σε λίγο νερό που μπορεί να περνάει είναι εύκολο να μην αντιληφθούμε πέτρες ή διάφορα άλλα αντικείμενα που θα προκαλέσουν ζημιά στο όχημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, καλό θα ήταν να αποφευχθεί η κίνησή μας σε μια ιρλανδική διάβαση έστω και με μικρή ποσότητα νερού, και ας χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Προέχει η ασφάλεια μας!

By Μανώλης Γιαλιτάκης

Αφήστε μια απάντηση

elGreek