Άρθρο

Δεν αφήνουμε διάφορα αντικείμενα στο εσωτερικό της καμπίνας του οχήματος!

Πολλές φορές χωρίς να υπολογίσουμε τον κίνδυνο που μπορούν να προκαλέσουν τα διάφορα παιχνίδια που αφήνουν τα παιδιά μας στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ή και οτιδήποτε άλλο, όπως νερά ή διάφορους χυμούς, ξεχνάμε να τα μαζέψουμε. Ακόμα μπορεί να τα αφήνουμε εκεί μέχρι να έρθει η ώρα που θα το πάμε στο πλυντήριο.

Όλα αυτά όμως μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα αν μας αποσυντονίσουν καθώς οδηγούμε με το να μας αποσπούν την προσοχή πηγαίνοντας πέρα-δώθε.

Ακόμα υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν και κάτω από τα πεντάλ με τραγικά αποτελέσματα, ειδικά μάλιστα αν το όχημα κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Επίσης, αν τα υγρά αυτά είναι εύφλεκτα, πολύ εύκολα μπορεί να υπάρξει μια αυτανάφλεξη και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ακόμα και ένα μπουκάλι νερό μπορεί να λειτουργήσει σαν μεγεθυντικός φακός κάτω από τον ήλιο και να προκαλέσει φωτιά εντός του οχήματος λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Καλό θα είναι λοιπόν οτιδήποτε δεν μας είναι απαραίτητο στην οδήγηση να το απομακρύνουμε από το όχημα.

Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην οδήγηση, και -κατ’ επέκταση- να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Οι κατασκευαστές των οχημάτων έχουν φτιάξει τον χώρο των αποσκευών για να τοποθετούνται εκεί τα διάφορα παιχνίδια ή αντικείμενα όταν έχουμε σκοπό να κινηθούμε.

Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν αξία και κάποιοι να διαρρήξουν το όχημα για να τα πάρουν.

By Μανώλης Γιαλιτάκης

Αφήστε μια απάντηση

elGreek